Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 κόκκινο λάχανο, τριμμένο
1 μεγάλο ή 2 μικρά μήλα
1 ρόδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Ψιλοκόψτε το λάχανο και αλατίστε το. Αφήστε το να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά.
Καθαρίστε το μήλο και τρίψτε το στον τρίφτη. Ανακατεύετε καλά με το λάχανο.
Κόβουμε το ρόδι στη μέση. Πιέστε το μισό στον στίφτη για να βγάλει το χυμό και ρίξτε το στο λάχανο.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τους σπόρους απ΄το υπόλοιπο ρόδι και ρίξτε τους στο λάχανο. Πασπαλίστε με πιπέρι, το λάδι και χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.