Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
225 γραμμάρια καπνιστό σολομό, κομμένο σε φέτες
6 αγγουράκια κομμένα σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και δροσερή σαλάτα για όλες τις ώρες
Για τη σαλάτα
Κόψτε καπνιστό σολομό σε φέτες κομμάτια δάγκωμα-μεγέθους.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αγγούρια και φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέστε το καπνιστό σολομό και ανακατέψτε.
Σερβίρετε με ραντίζοντας με το ντρέσινγκ.
Για το ντρέσινγκ
Χτυπάμε στο μπλέντερ 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο. Ενώ χτυπάμε τα υλικά ρίχνουμε σταδιακά ½ φλιτζάνι τσαγιού από το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό. Σταματάμε μόλις δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Το ελαιόλαδο που περιέχει το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης!. Αυτό ακριβώς είναι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό. Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με απαλή γεύση και χαμηλή οξύτητα, που μας φέρνει σε επαφή με ελαφριές ευωδίες.
Αρώματα χαμομηλιού, αγρών και μαντζουράνας δένονται αρμονικά με το φυσικό πλούτο της ελιάς. Η αίσθηση ώριμου καρπού και η γλυκύτητά του, αποδίδουν στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό μια «φίνα» επίγευση. Είναι ιδανικό για φρέσκες πράσινες σαλάτες, για τάρτες λαχανικών, για συνταγές με θαλασσινά, ψαρικά αλλά και για πρωτότυπα ντιπ και φίνα επιδόρπια όπως κέικ λαδιού με φρούτα.