Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/3 φλιτζάνι μηλόξιδο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φυτικό ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια κομμένα φρέσκα φασολάκια
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
1 κονσέρβα ρεβίθια
Εκτέλεση:
Συνδυάστε τη σαλάτα με φρέσκο ψαράκι
Ρίχνουμε στα πράσινα φασόλια αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να τα καλύψει. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα πράσινα φασόλια με μαύρα φασόλια και τα ρεβίθια.
Για τη σάλτσα
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε μαζί το κρεμμύδι, το ξίδι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί ζάχαρη. Κατεβάζουμε από το μάτι. Χτυπάμε το λάδι, τη μουστάρδα, και το μαύρο πιπέρι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στην σαλάτα και σερβίρουμε.