Home Γλυκά Κέικ μήλου

Κέικ μήλου

by sidagi.gr
425 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 αυγά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του μήλου
βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
αλεύρι για το αλεύρωμα της φόρμας
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κοφτό κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
Καρύδια για το πασπάλισμα
2 κουταλιές της σούπα μέλι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Γλυκό κέικ με απαλό άρωμα κανέλας και μήλου για να συνοδέψετε τον καφέ σας

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το αλάτι και τα κτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνετε μέσα τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζετε το κτύπημα. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινιστά ανακατεύοντας σε μικρή ταχύτητα.

Σταματάτε το κτύπημα, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και το αφήνετε να περιμένει.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ, αδειάζεται μέσα το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της φόρμας, βάζετε τα κομματάκια του μήλου μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, τα αλευρώνετε ελαφρά , τα τινάζετε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και τα σκορπάτε μέσα στη φόρμα με την έτοιμη ζύμη.

Αναταράσσετε τη ζύμη για να βυθιστούν μέσα, την ισιώνετε με ένα μαχαίρι στην επάνω μεριά και ψήνετε στο φούρνο στους 180 λεπτά για 45 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να ηρεμήσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε. Το τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια και μέλι.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα