Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Σαλάτα με φακές, καρότα και κόλιανδρο

Σαλάτα με φακές, καρότα και κόλιανδρο

by sidagi.gr
255 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι φακές πλυμένες  
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 – 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3/4 σπόρους κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμου
340 γραμμάρια καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας

Ρίχνετε τις φακές, το αλάτι το δαφνόφυλλο και νερό μέχρι να καλύψει τις φακές σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε για αρχή σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνετε την εστία και σιγοβράζετε για 15 -20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ρίχνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα τηγάνι κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το σκόρδο πάρει λίγο χρώμα, προσθέστε τα μυρωδικά. Ανακατέψτε μαζί για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από την εστία και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Έπειτα σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε τα καρότα για 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζετε από την εστία και μεταφέρετε στο μπολ με το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
Στη συνεχεία σουρώνετε τις φακές και τις ρίχνετε στο μπολ με τα καρότα.
Προσθέστε το κόλιανδρο άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Προσθέστε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Πασπαλίστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα