Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 χούφτες ρόκα
2 χούφτες μαϊντανό
ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο στα 8
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φρέσκο χταπόδι1,5 κιλό
6-8 μικρές πατάτες
το χυμό από 2 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση:
Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού και λίγο μπαλσάμικο ξίδι
Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 κούπα κρύο νερό. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, κατά προτίμηση θαλασσινό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το θυμάρι και το χταπόδι. Βράστε τα για 20 λεπτά.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τις πατάτες και το χταπόδι να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα. Όταν κρυώσουν βγάλτε τα και κόψτε τις πατάτες στα δύο και το χταπόδι σε μπουκιές.
Πλύνετε τη ρόκα και το μαϊντανό, στεγνώστε τα και τοποθετήστε τη ρόκα και τον περισσότερο μαϊντανό σε μια πιατέλα.
Πάνω από τη σαλάτα απλώστε τις πατάτες και το χταπόδι. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ραντίστε τη σαλάτα γενναία με ελαιόλαδο.