Ριζότο με φράουλες

by sidagi.gr
493 προβολές

Υλικά:

350 γραμμάρια ρύζι Arborio
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γραμμάρια φράουλες, 2/3 πολτοποιημένα και 1/3 ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1  λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
4 κουταλιές της σούπας Parmigiano Reggiano τριμμένο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Αυθεντικό Iταλικό πιάτο στο τραπέζι σας!

Ξεκινήστε τοποθετώντας το νερό με μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό όλη την ώρα, ενώ μαγειρεύετε ριζότο.
Ρίχνετε το ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προσθέστε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνετε να βράσει για 1 ή 2 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το λευκό κρασί και αφήνετε το αλκοόλ μέχρι να εξατμιστεί.
Έπειτα, προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει το ρύζι και γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Ανακατεύετε σταδιακά κα, ανακατεύοντας πότε-πότε το ρύζι και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό με λίγο, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Παίρνετε τις φράουλες τα 2/3  και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Τις υπόλοιπες ψιλοκόψτε τις σε κυβἀκια..
Στα 10 πρώτα λεπτά που βράζει το ρύζι προσθέστε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατέψτε καλά. Κατόπιν συνεχίστε το μαγείρεμα κανονικά.
Ένα δύο λεπτά πριν από το ρύζι μαγειρευτεί προσθέστε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατέψτε καλά.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, βάλτε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και Parmigiano Reggiano.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα