Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το ντρέσινγκ
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορεί να μειωθεί ή να μείνει έξω)
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ή ξύδι απλό
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
6 φλιτζάνια μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο 2% το τυρί τσένταρ
4 φέτες τραγανό τηγανητό μπέικον ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορους
Εκτέλεση:
Μια διαφορετική συνταγή για να εντάξετε το μπρόκολο στη καθημερινή σας διατροφή. Συνοδέψτε τη με κρέας ή ψάρι ψητό
Βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο σε ένα βαθύ σκεύος και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Στο μεταξύ ρίχνουμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα να βράσει για 6 λεπτά και το κόβουμε σε κομμάτια μεσαία και το κρεμμύδι σε ψιλά καρέ.
Για το ντρέσινγκ
Χτυπάμε μαζί τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ και αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το μπρόκολο μαζί με τις σταφίδες, το κρεμμύδι και το τυρί.
Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από το μείγμα μπρόκολο, και ανακατέψτε απαλά. Καλύψτε και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Πασπαλίστε τη σαλάτα με το μπέικον και τους ηλιόσπορους.