Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 βάζο παντζάρια τουρσί ή βρασμένα κομμένα σε φέτες
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Τα παντζάρια σε συνδυασμό με το αβοκάντο σας προσφέρουν ένα πλούσιο σε γεύση γεύμα με μεγάλη θρεπτική αξία και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Χτυπάμε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ, αλατοπιπερώνουμε, σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε τις φέτες από τα παντζάρια, τα αβοκάντο κομμένα σε φέτες, σε σαλατιέρα, τον βασιλικό περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Στην κορυφή βάζουμε το αβοκάντο.