Home Συνταγές ΜαγειρικήςΣαλάτες Σαλάτα με αμπελοφάσουλα και ζυμήθρα Ήπειρος

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα και ζυμήθρα Ήπειρος

by sidagi.gr
292 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι  
200 γραμμάρια λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κιλό φρέσκια αμπελοφάσουλα ή κατεψυγμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Εύκολη και απλή σαλάτα με πλούσια γεύση για το μεσημεριανό σας

Ξεπλένουμε με άφθονο νερό τα αμπελοφάσουλα.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τα αμπελοφάσουλα περίπου για 12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια.
Σοτάρουμε καλά μέχρι να τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια τα αμπελοφάσουλα και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά πασπαλίζοντας με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά μαζί με λίγη παρμεζάνα.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα