Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2- 3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
3/4 φρατζόλας ψωμί
Εκτέλεση:
Δροσερή σαλάτα με πρωταγωνιστή τον μαϊντανό στο τραπέζι σας
Βγάζουμε αρχικά την κόρα από το ψωμί και μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό για λίγη ώρα.
Στη συνέχεια την στύβουμε καλά και την κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε καλά να γίνει πολτός το μείγμα και αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο ψωμί- λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι ή ξύδι.