Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
6 φλιτζάνια κατσαρό λάχανο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1/2 αχλάδι, σε κύβους
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια ή αμύγδαλα
Για το ντρέσινγκ πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε μέτρια εστία για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κατσαρό λάχανο, το αβοκάντο κομμένο σε καρέ, κράνμπερι, αχλάδι κομμένο σε καρέ και τα καβουρδισμένα καρύδια.
Στο μούλτι ανακατεύετε το χυμό πορτοκάλι, μέλι, ξύδι και παπαρουνόσπορο. Χτυπάτε δυνατά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σταδιακά προσθέστε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας.
Ρίχνετε στη σαλάτα το ντρέσινγκ, ανακατεύετε και σερβίρετε.