Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας κοφτές ζελατίνα
½ φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό
3 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
2 πράσινες πιπεριές
2 καρότα βρασμένα
Ελαιόλαδο
Ξίδι
1 ντομάτα
12 λεπτές φέτες από βραστό χοιρινό μπούτι ή μια μικρή βραστή κότα
Αγγουράκια τουρσί
Αυγά βραστά
Ντομάτα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τη ζελατίνα στο νερό και την αφήνουμε να μείνει για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ζελατίνα στο νερό και την αφήνουμε να μείνει για 5 λεπτά.
Βράζουμε το ζωμό κρέατος με το κρασί και προσθέτουμε τη ζελατίνα, ενώ ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές και τα καρότα σε μακρόστενα κομμάτια.
Τα βάζουμε χωριστά σε μπολ με λάδι και ξίδι και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες.
Τα στραγγίζουμε καλά.
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Ρίχνουμε σε μια φόρμα, κατά προτίμηση ημικυλινδρική, λίγο από το ζωμό και τη βάζουμε στην κατάψυξη για μερικά λεπτά.
Όταν ο ζωμός πήξει, βάζουμε μέσα διαδοχικά τις πιπεριές, τα καρότα, τις φέτες κρέατος ή τα κομμάτια κοτόπουλου, κομματάκια ντομάτας, αγγουράκια τουρσί κομμένα
και τα αυγά κομμένα σε κομματάκια.
Ρίχνουμε επάνω σε όλα τον υπόλοιπο ζωμό.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε μερικές ώρες για να παγώσει και να πήξει ο ζωμός.
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με φέτες ντομάτας.