Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μεγάλο κομμάτι κεφαλοτύρι καθαρισμένο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε το με το μεσημεριανό σας
Παίρνετε ένα κομμάτι κεφαλοτύρι και το βρέχεται για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να μπορέσει να κρατήσει το αλεύρι.
Ρίξτε το αλεύρι σ’ ένα πιάτο και ρίξτε μέσα το βρεγμένο τυρί. Αλευρώστε το καλά απ’ όλες τις πλευρές και τινάξτε το επιπλέον αλεύρι.
Ρίξτε το λάδι στο σαγανάκι ή σ’ ένα μικρό τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να λαμπυρίζει και έχει κάψει καλά, προσθέστε το κεφαλοτύρι.
Τηγανίστε το τυρί για 2 περίπου λεπτά από τη μια πλευρά, γυρίστε το απ’ την άλλη πλευρά και τηγανίστε το για άλλα 2 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Κλείστε τη φωτιά και μεταφέρετε το τυρί με μια σπάτουλα πάνω σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το τυρί σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Σερβίρετε το σαγανάκι με μια φέτα λεμονιού.