Ρύζι με κοτόπουλο από την Ταϋλάνδη

by sidagi.gr
682 προβολές

Υλικά:

1 ½ φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό ωμό
200 γραμμάρια κοτόπουλο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Αλάτι
Πιπερι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι.


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι.



Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα είναι περίπου 2 λεπτά.



Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι.



Το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά.



Αμέσως μετά προσθέτουμε 3 κούπες νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει.



Στη διάρκεια του χρόνου που θα χρειαστεί το ρύζι για να βράσει κόβουμε την ντομάτα σε κύβους και τα φρρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.



Διαπιστώνουμε ότι το ρύζι έχει βράσει μόλις πιεί το νερό του, σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα ξανά το κοτόπουλο και κατόπιν το αυγό ανακατεύοντάς το καλά για να διαλυθεί μέσα στα
άλλα υλικά.



Προσθέτουμε την ντομάτα,τα φρέσκια κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και στο τέλος τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε και αυτά με το ρύζι και το κρέας.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα