Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 μέτρια πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε λωρίδες
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά φλούδα και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πάστα κάρυ
330 γραμμάρια γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 μέτρια κολοκύθα πορτοκαλί (περίπου 2 1/2 κιλά), ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Άσπρο ρύζι βρασμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και πρωτότυπο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει ελαφρά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι έχει μαλακώσει, περίπου 6 λεπτά.
Προσθέστε τις πιπεριές, σκόρδο, τζίντζερ και, ανακατέψτε μέχρι οι πιπεριές να βγάλουν τα υγρά τους , περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε την πάστα κάρυ, ανακατέψτε για να ενωθεί με το κρεμμύδι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει υγρά του περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το γάλα, νερό, σάλτσα σόγιας, και το υπόλοιπο του γλυκού 1/2 του αλατιού, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό και σιγό μαγειρεύουμε.
Ρίχνετε τους κύβους κολοκύθας και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή εστία για ακόμη 25 λεπτά ανακατεύοντας συστηματικά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το χυμό λάιμ.
Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε αλάτι, αν χρειαστεί.
Πασπαλίζουμε με το κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως πάνω από ρύζι στον ατμό.