Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλάκι τσίλι
2 κουταλιές δυόσμο
1 κουταλιά λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Νόστιμη σάλτσα που ταιριάζει πολύ με ρύζι
Σοτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο. Προσθέτουμε το δυόσμο, την κέτσαπ, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με 1 κούπα αλατισμένο νερό ανακατεύοντας, αν δούμε ότι θέλει και άλλο ρίχνουμε άλλη μια κούπα νερό, βράζουμε για 8 λεπτά.
Σερβίρουμε με το ρύζι και τη σάλτα μελιτζάνας από πάνω.
Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.