Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια λευκό ρύζι σπυρωτό
1 πρέζα σαφράν προαιρετικά
3 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κούπες βρασμένο καλαμπόκι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε σπυρωτό και μυρωδάτο ρυζάκι για όλες τις ώρες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Σε ένα πυρέξ ρίχνετε το ρύζι και προσθέτετε το μείγμα του κρεμμυδιού, το καλαμπόκι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το σαφράν μαζί με τον ζωμό κότας, το αλάτι και το καγεν ανακατεύετε για 5 λεπτά και κλείνετε την εστία.
Ρίχνετε τον ζωμό μέσα στο πυρέξ με το ρύζι και ανακατεύετε 2 φορές απαλά με ένα κουτάλι.
Καλύπτετε το πυρέξ δυνατά με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ηρεμήσει.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε με κοτόπουλο πανέ με μουστάρδα.