Ρολά κανέλας με σως καραμέλας

by sidagi.gr
620 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
1 πακέτο ξηρή μαγιά
¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο  για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά

 Για τη γέμιση
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για τη σως καραμέλας
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κούπα κρέμα γάλακτος
 

Εκτέλεση:

Απολαυστικά ρολά κανέλας με πλούσια σως καραμέλας! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή

Απολαυστικά ρολά κανέλας με πλούσια σως καραμέλας! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή
Για τη ζύμη
Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά-σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι. Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.  
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1. 5 εκ. Απλώνετε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ζάχαρης και κανέλας. Πιάνετε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρετε προσεκτικά. Κόψτε προσεκτικά σε 14 με 16 φέτες το ρολό και μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να τους φέρουν πίσω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για ακόμη 1 ½ ώρα.

Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Μόλις διπλασιαστούν τα ρολά, βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξετε τη σως καραμέλας.

Για τη σως καραμέλας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

Ρολά κανέλας με σως καραμέλας

Ρολά κανέλας με σως καραμέλας

Ρολά κανέλας με σως καραμέλας

Ρολά κανέλας με σως καραμέλας

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα