Ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

by sidagi.gr
615 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια κοτόπουλο
250 γραμμάρια λευκά μανιτάρια ψιλοκομμέναΡιζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
150 γραμμάρια αρακά κονσέρβα στραγγισμένο
2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
300 ml λευκό κρασί
1 κιλό ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Εύκολο και απλό πιάτο για το μεσημεριανό σας με απαλή γεύση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, βάζουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο μαζί με το το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κότας.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την τρούφα, τον αρακά και το μαϊντανό.
Ρίχνουμε αυτά τα υλικά και κλείνουμε το μάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα μαζί με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύουμε για να εμπλουτιστεί η γεύση.
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα