Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Ριζότο με κολοκυθάκια, πιπεριά και καλαμπόκι

Ριζότο με κολοκυθάκια, πιπεριά και καλαμπόκι

by sidagi.gr
412 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1  σκελίδα σκόρδο λιωμένες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1 κιλό σπαράγγια ψιλοκομμένα
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
150 γραμμάρια καλαμπόκι
½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κούπες ρύζι Σπυρωτό
⅔ φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό ριζότο με λαχανικά και απαλή γεύση για το μεσημεριανό σας

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το σκόρδο, κολοκυθάκια, τα σπαράγγια, κόκκινη πιπεριά, κίτρινη πιπεριά και τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας περίπου 5-7 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε με το ζωμό κότας και αφήστε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.

Προσθέστε στην σάλτσα τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό να βράσει. Μαγειρέψτε το ρύζι περίπου 10 λεπτά.
Αμέσως ρίξτε το ρύζι στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα