Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Ριζότο με γαρίδες και κάρυ

Ριζότο με γαρίδες και κάρυ

by sidagi.gr
0 σχόλιο 32 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
4 κουταλιές της σούπας σουσαμόλαδο
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
2 κούπες καφέ τσαγιού μικρές γαρίδες κατεψυγμένες

Εκτέλεση:

Πλούσιο πιάτο απαλή γεύση για όλη την οικογένεια

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά μαζί τον αρακά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σουσαμόλαδο και  σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι αυτές να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι μαζί με τον αρακά και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε τα αυγά.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους, ενώνοντας έτσι τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα