Ρεβίθια γιαχνί

by sidagi.gr
594 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 ματσάκι άνηθο
1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο κασέρι
1/2 κιλό ρεβίθια
3 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
 

Εκτέλεση:

Λαχταριστά ρεβίθια με πηχτή κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα!

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και την επομένη τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το λουκάνικο, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 60 λεπτά.

Στο τέλος πασπαλίζουμε με κασέρι και σερβίρουμε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί!

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα