Υλικά:
Για 6 άτομα
2 φλιτζάνια ντοματοχυμός
Μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα
6 φλιτζάνια αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3/4 κουταλιά σούπας ρίγανη
1/2 κουταλιά σούπας βασιλικό
1/4 κουταλιά σούπας δεντρολίβανο
1/4 κουταλιά σούπας πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε δικό σας ψωμί με ιδιαίτερη γεύση για όλη την οικογένεια!
Αλείφετε με λάδι ένα μεγάλο μπολ και το ταψί που θα ψήσετε το ψωμί. Ζεσταίνουμε το χυμό, τη σάλτσα και το λάδι. Ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια αλεύρι με τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη στο μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Έπειτα την πλάθουμε σε 2 φραντζόλες και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι.
Σκεπάζουμε τις φρατζόλες και αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.