Home Γλυκά Πραλίνα καραμέλα

Πραλίνα καραμέλα

by sidagi.gr
631 προβολές

Υλικά:

 

300 γρ. κρέμα γάλακτος 
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. γλυκόζη
75 γρ. βούτυρο
Bανίλια

Εκτέλεση:

Ιδανική για να γεμίσετε τις κρέπες σας ή να περιχύσετε τούρτες και άλλα γλυκά!

 

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρη καραμέλα χωρίς να καεί.

Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάμε στο ψυγείο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα