Ψωμί με μελάσα

by sidagi.gr
930 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
2 φλιτζάνια νερό
1/2 κούπα μελάσα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 πακέτο ξηρή μαγιά
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε το μαζί με το  πρωινό σας και θα ξετρελαθείτε

Ρίχνετε το καλαμποκάλευρο σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζουμε τα δύο φλιτζάνια νερό και περιχύνετε με το ζεστό νερό μέσα στο καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει λείο μείγμα. Αφήνουμε να κάτσει για 30 λεπτά.
Προσθέστε το μελάσα, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα. Το καλαμποκάλευρο πρέπει ακόμα να είναι αρκετά θερμό για να λιώσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετήστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε τη μαγιά πάνω από το νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη σπάτουλα. Βάζουμε να ξεκουραστεί για  άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε τη μαγιά και το νερό στο μπολ με το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέστε το αλεύρι, ένα φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη από το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήστε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά για 45-50 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Αφήστε το ψωμί να κρυώσει για λίγα λεπτά και κόβετε σε φέτες.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα