Home Γλυκά Μπισκότα ολικής άλεσης

Μπισκότα ολικής άλεσης

by sidagi.gr
772 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσης
90 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
60 γραμμάρια  καφέ ζάχαρης
3 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Φτιάξτε σπιτικά μπισκότα ολικής άλεσης με νιφάδες βρώμης για όλη την οικογένεια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζετε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί.
Θρυμματίστε στο μπλέντερ νιφάδες βρώμης και στη συνέχεια ανακατέψτε με τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και ρίξτε το στο κάδο του μίξερ ανακατεύοντας σε δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το γάλα και ανακατεύετε στη μεσαία σκάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε σε μέτρια σκάλα μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Βάζετε τη ζύμη σε μεμβράνη και φυλάξτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο και ανοίγουμε με πλάστη φύλο πάχους μισού εκ. Κόβετε τη ζύμη με κυκλικά κουπ απ. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα με αντιστάσεις για 12 -14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά σε σχάρα και αποθηκεύεστε σε αεροστεγές βάζο.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα