Υλικά:
Για 2-4 άτομα
400 γραμμάρια αλεύρι από καλαμπόκι
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
18 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
300 ml νερό χλιαρό
1 αβγό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
Φρέσκο ψωμί με γεύση καλαμπόκι, ταιριάζει πάρα πολύ με σούπες
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και κάνουμε ένα μία μικρή λακκούβα στη μέση. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
Ρίχνουμε το αλάτι, το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Αφού ρίξουμε και το ελαιόλαδο, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, για 20 λεπτά περίπου. Mόλις φουσκώσει η ζύμη, πλάθουμε τρεις φραντζόλες, τις βάζουμε σε μακρόστενες φόρμες και τις πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Αφήνουμε τις φραντζόλες να φουσκώσουν για 20 λεπτά ακόμη και έπειτα τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με ζεστή φασολάδα.