Ψωμί μπανάνας χωρίς γλουτένη

by sidagi.gr
610 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/3 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 76 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 100 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη 100 γραμμάρια
4 ώριμες μπανάνες
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα 120 γραμμάρια
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη 200 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού 100 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι φουντοκόψιχα θρυμματισμένη 100 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας 150 γραμμάρια
Βούτυρο για τη φόρμα

 

Εκτέλεση:

Αφράτο και μυρωδάτο ψωμί με γεύση μπανάνα για το πρωινό σας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε στο μείγμα τις μπανάνες πολτοποιημένες, το βουτυρόγαλα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ασπράδια αυγών. Χτυπάμε το μείγμα  μέχρι να ενωθούν τα υλικά.  

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα μαζί, με το αλεύρι καλαμποκιού, τη φουντουκόψιχα και τη μαγειρική σόδα.  Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρό μείγμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενές πολτός. Στη συνέχεια προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Τοποθετήστε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και ψήστε για 45-60 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά στη φόρμα και μετά μεταφέρετε στη σχάρα για να κρυώσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα