Ψωμί από σιμιγδάλι

by sidagi.gr
951 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια σιμιγδάλι
175 ml νερό
10 γραμμάρια αλάτι
170 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
125 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρόκος χτυπημένος με μια κουταλιά νερό
4 κουταλιές του γλυκού σπόροι σουσαμιού
 

 

Εκτέλεση:

Ζεστό ψωμί με ξεχωριστή γεύση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη μαγιά ( αφού τη διαλύσουμε σε λόγο χλιαρό νερό) και το αλάτι και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.
 
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστικό και μαλακό το μείγμα για περίπου δέκα λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.

Πλάθουμε 2 καρβέλια και ρίχνουμε πάνω από το καθένα τον χτυπημένο κρόκο και το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα