Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Πουρές σελινόριζας

Πουρές σελινόριζας

by sidagi.gr
0 σχόλιο 194 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

900 γραμμάρια σελινόριζα
1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Αλάτι
Ψιλοκομμένα φύλλα σελινόριζας, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λαχταριστός και μυρωδάτος πουρές από σελινόριζα για όλες τις ώρες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να σιγοβράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερό), ξεφλουδίζετε τις σελινόριζες με ένα μαχαίρι. Κόψτε τις λενινόριζες σε κύβους και βάζουμε για 25 – 30 λεπτά.
Σουρώνετε τις σελινόριζες στο νεροχύτη και τις ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά. Με ένα πιρούνι πολτοποιείτε τη σελινόριζα σε πουρέ.

Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα πουρέ και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα