Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό φασόλια μέτρια λευκά
2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε εύκολα λευκά φασόλια κατσαρόλας, ταιριάξτε τα με ψωμί
Σε ένα μπολ με νερό ρίχνετε φασόλια και τα βάζετε από βραδύς να μουλιάσουν.
Το πρωί τα βγάζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν.
Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λιώσουν.
Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τα σουρώνετε. Τα απλώνετε σε πιατέλα.
Κόβετε σε λεπτές ροδέλες τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα πλένετε με κρύο νερό να φύγει η κάψα. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τα βάζετε πάνω από τα φασολάκια.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλατάκι
Σερβίρεται με χωριάτικο ψωμί.