Υλικά:
Για 2-4 άτομα
450 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι, καθαρισμένο και κομμένα σε φέτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
4 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα και πολτοποιημένα
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι από τα λευκά μέρη και κόβετε σε φέτες 2 εκ. Αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι. Μαγειρευτέ στην αρχή σε δυνατή εστία για 5 λεπτά και από τις δυο μεριές, μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
Προσθέστε στο τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, αντσούγιες, το λευκό κρασί, σκόρδο, πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Περιλούστε με το ξίδι. Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο. Σερβίρετε με ρύζι.