Ψαρονέφρι με μήλα

by sidagi.gr
660 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml  κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
2 μήλα πράσινα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε νέες γεύσεις στη κουζίνα σας με ζουμερό ψαρονέφρι και μήλο

Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε το πιπέρι και τι θυμάρι.
Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να καραμελώσει. Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το τηγάνι και ρίχνουμε τα μήλα, ζεσταίνουμε τα μήλα από όλες τις μεριές για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα