Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Πρασοτηγανιά

Πρασοτηγανιά

by sidagi.gr
494 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
750 γραμμάρια χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η σπεσιαλιτέ είναι ό,τι μαγειρεύεται με πράσο. Για την πρασοτηγανιά χρειάζεται κρέας χοιρινό, πράσα, αλάτι, πιπέρι και λάδι

Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η σπεσιαλιτέ είναι ό,τι μαγειρεύεται με πράσο. Για την πρασοτηγανιά χρειάζεται κρέας χοιρινό, πράσα, αλάτι, πιπέρι και λάδι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε κρασί ή νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτουν το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί. Περίπου 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα