Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Πρασοσέλινο αυγολέμονο

Πρασοσέλινο αυγολέμονο

by sidagi.gr
427 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

50 ml ελαιόλαδο
2 κιλά πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο μάτσο σέλινο (χωρίζουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα, ψιλοκόβουμε τα φύλλα και χοντροκόβουμε τα κοτσάνια)
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζωμός κοτόπουλου εμπορίου
2 κρόκοι αυγών
χυμός από 1 λεμόν
1 ματσάκι μυρώνια (ή μάραθος ή άνηθος), ψιλοκομμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε το με το μεσημεριανό σας ή απολαύστε το σκέτο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα κοτσάνια του σέλινου, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα κοτσάνια να μαλακώσουν, και προσθέτουμε τα φύλλα του σέλινου. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 – 7 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν όλα τα υλικά και στην κατσαρόλα να μείνει λιγοστό ζουμί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη κρέμα. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στους κρόκους το λιγοστό καυτό ζουμί της κατσαρόλας, σταδιακά και σε αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και κρεμώδες αυγολέμονο.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, την ανακινούμε για να απλωθεί παντού και προσθέτουμε τα μυρώνια (ή το μάραθο ή τον άνηθο). Ανακινούμε άλλη μία φορά το σκεύος.
Μοιράζουμε το πρασοσέλινο σε πιάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα