Πρασόρυζο

by sidagi.gr
340 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ κουτί πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κιλό πράσα
½ ποτήρι ρύζι Καρολίνα
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο

Εκτέλεση:

Πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Στο νεροχύτη της κουζίνας καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και σε λεπτές ροδέλες τα καρότα. Κατόπιν ψιλοκόβουμε το σέλιρι και τα κρεμμύδια σε λεπτά κομματάκια.

Εν συνεχεία σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά ανακατεύοντας να μην κολλήσουν. Ρίχνετε τα πράσα, ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με ζεστό φρέσκο ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα