Υλικά:
Για 2-4 άτομα
10 μεγάλες πιπεριές jalapeno (χαλαπένιο στα Ελληνικά), κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λευκό αποσταγμένο ξίδι
3/4 φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα πίκλες με απλά και γρήγορα βήματα!
Παίρνουμε 10 πιπεριές τύπου jalapeno (τις βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερ μάρκετ) και τις κόβουμε σε λεπτές φετούλες σαν δαχτυλίδια.
Αφού τις κόψουμε τις ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τις βρέχουμε με αρκετό κρύο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το χοντρό αλάτι, το νερό, το λευκό ξίδι, τη ρίγανη και τη μια σκελίδα σκόρδο.
Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και βράστε για 10 λεπτά, θα δείτε το χρώμα της πιπεριάς να αλλάζει και να γίνετε κάπως χακί έτσι πρέπει.
Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα βάζο και προσθέτετε το υγρό από την κατσαρόλα μέχρι να καλύψει τις πιπεριές και σφραγίζεται αεροστεγώς.
Αυτές οι πιπεριές μπορούν να κρατηθούν αρκετές μέρες για κατανάλωση.
Δοκιμάστε το!