Υλικά:
300 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. γλυκόζη
75 γρ. βούτυρο
Bανίλια
Εκτέλεση:
Ιδανική για να γεμίσετε τις κρέπες σας ή να περιχύσετε τούρτες και άλλα γλυκά!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρη καραμέλα χωρίς να καεί.
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάμε στο ψυγείο.