Υλικά:
Για 4-6 άτομα
το χυμό από μισό λεμόνι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό σπανάκι
4 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια καρυδόψυχα
Εκτέλεση:
Αλείφετε τον πουρέ σε μια φέτα ψωμί και απολαύστε το
Σε ένα μικρό ταψάκι βάλτε τα σκόρδα και καλύψτε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε τα στο φούρνο στους 80 βαθμούς για 5 ώρες.
Αλλιώς βάζετε την μισή ποσότητα σκόρδο και σοτάρετε τη με λίγο λάδι σε τηγάνι.
Συγχρόνως πλένετε το σπανάκι και ζεματίστε τα σε βραστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε το σπανάκι αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Σουρώστε το και με τα χέρια σας στύψτε το να απομακρυνθεί το έξτρα νερό.
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Τέλος δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Αλείφετε τον πουρέ πάνω σε χωριάτικο ψωμί.