Home Γλυκά Berry butter cake

Berry butter cake

by sidagi.gr
0 σχόλιο 56 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Ένα μεγάλο και κυκλικό κέικ κομμένο σε 2 ίσα μέρη

Για το κέικ
4 αυγά
320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια αμύγδαλο ψιλοκομμένο
90 γραμμάρια ζάχαρη
230 ml ελαιόλαδο
Λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι για το ταψί

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
3 αυγά
1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλη πρέζα αλάτι

Για τα φρούτα
200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 2
200 γραμμάρια βατόμουρα
250 γραμμάρια crunbarry

Εκτέλεση:

Αυτό το κέικ θα το απολαύσει όλη η παρέα

Για το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου.
Στο μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη. Μόλις γίνει μαλακό και αφράτο μείγμα ενώνουμε με το μείγμα από το αλεύρι.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε το κέικ για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά και μετά το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη με ένα μαχαίρι ψωμιού.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 3 αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αφρατέψει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (με το γάλα), το μείγμα αυγού και ανακατεύετε με το σύρμα σε δυνατή εστία για 1 λεπτό.

Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο κέικ πάνω σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με τα φρούτα και την απλώνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Βάζουμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο κέικ και επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα