Πουγκιά από φύλλο κρούστας γεμιστά με κολοκυθάκια

by sidagi.gr
926 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 πακέτο  φύλλο κρούστας
1 ραβδί ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μανιτάρια
2 φλιτζάνια τριμμένο κολοκύθι
1/2 κούπα φέτα τριμμένη
4 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι  
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Λαχταριστές γεμιστές μπουκίτσες για όλες τις ώρες με απλά υλικά

Λαχταριστές γεμιστές μπουκίτσες για όλες τις ώρες με απλά υλικά Λιώστε 1/2 ραβδί βουτύρου σε ένα μπολ.  Αφήνετε στην άκρη για το βουτύρωμα των φύλλων.
Λιώστε 1/2 βούτυρο ραβδί σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τριμμένο κολοκύθι, φέτα σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά, ή έως ότου απορροφήσει τα υγρά του. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε στην άκρη.

Ξετυλίξτε φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση και απλώστε το στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά το φύλλο. Επαναλάβετε αυτό έως ότου έχετε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.  
Κόβετε τα φύλλα σε 4 τετράγωνα. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα με τα μανιτάρια στη μέση της κάθε τετράγωνου φύλλου. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα πάνω από τα μανιτάρια και κλείνετε με τα χέρια σας στριφογυρίζοντας το κάνοντας ένα μικρό πουγκί.

Βουτυρώνετε ελαφρά τα πουγκιά εξωτερικά και τα βάζετε να ψηθούν σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα