Υλικά:
400 γραμμάρια καπνιστός σολομός
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 λεμόνι(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
ξύσμα από ½ λεμόμι ακέρωτο
1 ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο
1 ματσάκι ρόκα πλυμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το ντρέσινγκ:
100 ml ελαιόλαδο
35 ml χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Ορεκτικό με σολομό και τυρί κρέμα…
Ορεκτικό με σολομό και τυρί κρέμα…
Κόβουμε σε φέτες το σολομό.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ 150 γραμμάρια τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε τα υλικά.
Ανοίγουμε τις φέτες σολομού και σε κάθε φέτα, βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση.
Κλείνουμε κάθε φέτα σχηματίζοντας ένα πουγκί.
Δένουμε το κάθε πουγκί με μια λωρίδα σχοινόπρασο.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ λαδολέμονο, σε ένα μπολ βάζουμε 100 ml ελαιόλαδο και 35 ml χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έχουμε φτιάξει ένα ορεκτικό για 4 άτομα.
Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγα φύλλα ρόκας και τοποθετούμε από πάνω 3 πουγκάκια σολομού.
Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.