Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κούπα βρασμένο καλαμπόκι πολτοποιημένο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και εύκολα popovers για όλες τις ώρες
Στο μούλτι πολτοποιούμε το καλαμπόκι μέχρι να γίνει αλοιφή. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, γάλα, καγιέν, αλάτι, θυμάρι, την κρέμα από καλαμπόκι, αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ρευστός χυλός. Παίρνουμε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσεις, βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και ψεκάζουμε με λάδι.
Στη συνέχεια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα μας τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί στις κορυφές. Ψήνουμε σε κρύο φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά ακριβώς χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενδιάμεσα. Αφού ψηθούν θα έχουν φουσκώσει πάρα πολύ και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.