Πολέντα

by sidagi.gr
604 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι για γεύση
1 φλιτζάνι κόκκους πολέντας (σιμιγδάλι καλαμποκιού ή αλλιώς πολέντα)
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστός πουρές από πολέντα με έντονο άρωμα και γεύση

Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Γρήγορα  ρίχνετε τη πολέντα και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να ενωθεί με το νερό.
Χαμηλώστε τη θερμότητα σε χαμηλό για να σιγοβράσει, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 30 λεπτά.

Τέλος προσθέτετε για γεύση το τυρί κρέμα και λίγο αλάτι ανακατεύοντας.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα