Πλιγούρι με αρακά και δυόσμο

by sidagi.gr
900 προβολές

Υλικά:

1 φλιτζάνι πλιγούρι

1 φλιτζάνι αρακάς

¼ φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος

½ φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος

½ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι και 1 λάιμ

2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζετε τον αρακά για 10 λεπτά. Τον σουρώνετε  και τον μεταφέρετε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να διατηρηθεί το χρώμα του. Μόλις κρυώσει τον σουρώνετε ξανά και τον αφήνετε να στραγγίσει σε σουρωτήρι.

Σε ένα μπολ βάζετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το πλιγούρι να μουλιάσει για μια ώρα. Το σουρώνετε και το στραγγίζετε καλά. Σε μια σαλατιέρα βάζετε το πλιγούρι, τον αρακά, τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και λάιμ, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και σερβίρετε!

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα