Πιτάκια με σφολιάτα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 213 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη σφολιάτας εμπορίου
2-3 κουταλιές κέτσαπ

Για τη γέμιση
6 κουταλάκια του γλυκού πελτέ
5-6 κλωνάρια ρόκας πλυμένα
4 λεπτές φέτες μανούρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλούσιο ορεκτικό με γέμιση σάλτσα ντομάτα και μανούρι που άνετα αντικαθιστά το γεύμα σας

Σ’ ένα μπολ, ρίχνετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε. Χωρίστε το φύλλο της ζύμης κατά μήκος στη μέση, έτσι ώστε να έχετε 2 μακριές, φαρδιές λωρίδες.

Χωρίστε την κάθε λωρίδα κατά πλάτος σε 4 ίσα μέρη και χωρίστε διαγωνίως το καθένα απ’ αυτά σε δύο τρίγωνα. Έτσι σχηματίζονται 16 τρίγωνα.

Αλείψτε το καθένα απ’ αυτά με λίγη κέτσαπ, βάλτε στο πλατύ μέρος της βάσης του τριγώνου 1 κουταλιά γέμιση και τυλίξτε σε ρολό προς την κορυφή.

Στρίψτε τις άκρες να σχηματίσετε κρουασάν. Αραδιάστε τα σε ταψί, αλείψτε τα με λίγο καλαμποκέλαιο και ψήστε τα στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτας , αλλά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη σφολιάτας.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα