Υλικά:
Για 4-6 άτομα
αλάτι
πιπέρι
600 γραμμάρια άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
100 γραμμάρια παρμεζάνα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαïντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα
Εκτέλεση:
Πρωτοτυπήστε και στο φαγητό!
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο,ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε μέσα τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί με τα υπόλοιπα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε όση ποσότητα αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Όταν στεγνώσει ο κιμάς και είναι έτοιμος αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια τα κόβουμε κάθετα σε πέντε λωρίδες. Όπως είναι καυτός,ρίχνουμε μέσα το τυρί για να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Διπλώνουμε σχηματίζοντας μια καρδιά ή αν έχουμε κουπ πατ, μπήγουμε μέσα στη ζύμη και είναι έτοιμα.
Διπλώνουμε κάθε λωρίδα στη μέση. Κατά μήκος κάθε λωρίδας βάζουμε τη γέμιση με τον κιμά και το τυρί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε ρολό και το τσιμπάμε στα πλάγια.
Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε εβδομήντα πέντε περίπου ατομικά πιτάκια με κιμά. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Τα πιτάκια μας είναι έτοιμα!
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά