Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πιπεριά πράσινη (σε κύβους)
1 πιπεριά κόκκινη (σε κύβους)
2-3 κολοκυθάκια (σε κύβους)
1-2 μελιτζάνες (σε κύβους)
1 κρεμμύδι (σε λεπτές ροδέλες)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2-3 ντομάτες (σε κύβους) ή 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
λίγο φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
1 Knorr Σπιτικό ζωμό Βοδινού
1 πακέτο πουρέ Knorr
200 γραμμάρια Flora soft με βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Μεσογειακή πίτα με ανάμεικτα λαχανικά και πουρέ πατάτας για το μεσημεριανό σας
Ζεσταίνουμε τα 150 γραμμάρια από το Flora soft με βούτυρο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και τον Κnorr σπιτικό ζωμό. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο. Αφήνουμε το σκεύος ανοιχτό σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Μόλις τα κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τον πουρέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος απλώνουμε σε μια στρώση τα λαχανικά και τα πασπαλίζουμε με το περισσότερο τυρί. Τα σκεπάζουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο Flora λιωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει ο πουρές. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει αρκετά πριν το κόψουμε σε μερίδες.
Tips
Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό κι άλλα λαχανικά όπως χρωματιστές πιπεριές, αρακά κ.ο.κ
Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το τυρί που θα βάλουμε στα λαχανικά με φέτα, ανθότυρο ή καλαθάκι Λήμνου.
Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 30 – 40 λεπτά