Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Πιπεριά τουρσί

Πιπεριά τουρσί

by sidagi.gr
618 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες, κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λευκό αποσταγμένο ξίδι
3/4 φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:

Φτιάξτε τις αγαπημένες σας πιπεριές τουρσί για το φαγητό σας

Παίρνουμε 10 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και τις κόβουμε σε μακριές φετούλες.
Αφού τις κόψουμε τις ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τις βρέχουμε με αρκετό κρύο νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το χοντρό αλάτι, το νερό, το λευκό ξίδι, τη ρίγανη και τη μια σκελίδα σκόρδο.
Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και βράστε για 10 λεπτά, θα δείτε το χρώμα της πιπεριάς να αλλάζει και να γίνετε κάπως χακί έτσι πρέπει.

Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα βάζο και προσθέτετε το υγρό από την κατσαρόλα μέχρι να καλύψει τις πιπεριές και σφραγίζεται αεροστεγώς.
Αυτές οι πιπεριές μπορούν να κρατηθούν αρκετές μέρες για κατανάλωση.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα